ALQUILGLICEROLS

Els alquilglicerols es van descobrir a l’any 1993, a partir del oli de fetge de tauró. És un lípid que es troba també en altres tipus de peixos d’aigua freda, però es fa servir el del tauró ja que se sap que quasi totes les famílies d’aquest esquàlids posseeixen una resistència a les infeccions i als tumors.

El oli de tauró s’ha utilitzat en la medicina popular a Noruega i a Suècia durant cent d’anys. Els pescadors coïen els fetges i extreien l’oli que no emmagatzemaven en l’estómac del taurí net i conservat. Aquest oli el feien servir per la curació de les ferides i per les afeccions del tracte respiratori i del aparell digestiu.

A l’any 1952 la Dra. Astrid Brohult, una jova oncòloga sueca estava cercant una manera de poder elevar el recompte de glòbuls blancs en els nens que estaven rebent radioteràpia per leucèmia.

Va pensar que si els leucocits es produïen en la medul·la òssia, potser un extracte fresc de medul·la òssia podria ajudar als nens pacients seus de leucèmia. Així que la Dra. Brohult va preparar un extracte fent servir greix insaponificable (quant no es pot convertir en sabó) de medul·la fresca òssia de vedella ratllada i la va administrar als nens amb leucèmia al Hospital Radiumhemmet d’Estocolm. Alguns dels seus pacients van tenir millores notables com al normalització del recompte de glòbuls blancs i un augment sorprenent d’energia.

Al veure aquest resultat va demanar al seu marit, professor de bioquímica que identifiqués la substancia activa en la medul·la òssia de la vedella, i aquest va establir que era degut a un grup de substàncies químiques anomenades alquilglicerols (AKGs).

La Dra. Brohult va continuar investigant conjuntament amb altres científics i van descobrir que inhibeixen la proliferació del càncer i que preveuen les nàusees de la radioteràpia.

En el any 1986 es va realitzar un estudi en dos grups de dones amb càncer de coll uterí, 284 van rebre oli de fetge de tauró abans, durant i 6 mesos posteriors al tractament de radiació d’alta tensió. 525 només van rebre el tractament de radiació. La supervivència a l’any entre les pacients del grup de AKGs va ser del 88% enfront al 82% entre les pacients amb radiació com tractament únic. Però al cap de 5 anys, el 75% de les dones que havien pres oli de fetge de tauró estaven encara vives enfront només al 51% de l’altre grup.

 Els AKGs es van servir actualment, a més a més de processos tumorals, per:

  • Estimulació de les defenses immunitàries amb augment de nombre de limfocits, eritròcits i plaquetes.
  • Detoxificació de metalls pesats i contaminants: mercuri, pesticides.
  • Modulació dels fenòmens inflamatoris i limitació de les trombosis per inhibició del factor d’activació de les plaquetes.
  • Reequilibrar el terreny asmàtic o al·lèrgic.

Observacions

Mai hem de prendre complementació o suplementació, sense saber els seves interaccions, contraindicacions o efectes secundaris que puguin haver.

Aquest producte actua directament sobre el nostre sistema immunològic, per tant, és un producte molt potent i que s’ha de saber fer servir.

En aquest cas, estem sacrificant la vida d’un tauró, així que aquest tipus de complementació no s’hauria de prendre sense una causa que ho justifiqui realment.

Els bons terapeutes estem informats dels productes que existeixen en el mercat, la posologia adequada, el nivell de qualitat del producte i un llarg etcètera, ja que aquest és el nostre treball i la nostra obligació.

 

Susagna Muns
Naturòpata – Auriculoterapeuta – Terapeuta Floral – Homeopatia

 

Leave a Comment

*